KVALITET - VERDIER - NÆRHET

Studielån

Elever ved KVN kan søke stipend og lån på samme betingelser som elever ved en offentlig skole. Lånekassen gir imidlertid et tillegg som tilsvarer skolepengene, for de som har rett på studielån. Søknad om lån og stipend kan sendes lånekassen når du er tatt opp som elev.


Svar fra lånekassen

Hvis søknaden din er helt ordinær vil du normalt får svar innen få dager etter at du søkte. Hvis det er spesielle hensyn som skal tas i din søknad, kan det være noe lengre svartid. I slike tilfeller vil det vanligvis opplyses om en ca dato for behandling inne på «din side» på Lånekassen.


Fravær

Elevenes fravær blir rapportert til Lånekassen flere ganger i skoleåret. For stort fravær kan resultere i at Lånekassen stopper utbetalingene resten av skoleåret. Dersom du avbryter et skoleår, kan Lånekassen gjøre om til lån det stipendet du har fått for mye.
Ved sykdom gjelder egne regler.


Deltid

Alle elever som søker realkompetansevurdering skal søke lån/stipend som deltidselev. Dette skal du gjøre SELV OM du tenker å studere på heltid.
Eksempel: Du søker Påbygging til generell studiekompetanse i Vigo eller på kvn.no, men du er uten ungdomsrett og må derfor søke realkompetansevurdering. Da må du søke deltid inne hos lånekassen.no.


Utstyrsstipend

Alle elever med ungdomsrett får i tillegg til gratis læremidler på skolen, et stipend fra Lånekassen. Stipendet skal bidra til å dekke utgifter til nødvendig individuelt utstyr som trengs i utdanninga. Stipendet utbetales i første utbetalingsrunde.


Søknadsfrist

Husk at du må søke om stipendet før 15.november!

Del dette innlegget

Navigasjon

Personvernerklæring
Forrige

Personvernerklæring

Leave review
Les mer
Turer
Neste

Turer

Leave review
Hvert år drar alle andreklassingene på KVN til Kra...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Emneord for innlegg

Relaterte innlegg

Personvernerklæring
Forrige

Personvernerklæring

Leave review
Les mer
Turer
Neste

Turer

Leave review
Hvert år drar alle andreklassingene på KVN til Kra...
Les mer
KVN videregående skole